Постинг
24.06.2014 18:57 -
Кренвиршка "Клонка"
Автор: dimitar990
Категория: Рецепти
Прочетен: 1568 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 24.06.2014 19:46
Прочетен: 1568 Коментари: 0 Гласове:
2
Последна промяна: 24.06.2014 19:46
Нужни са само тесто и кренвирши.
1. Разсточете тестото на малък правоъгълник.
2. Сложете кренвирш по дължина. Завийте тестото на стегнато руло.
3. Нарежете на равни интервали тестото и кренвирша - т.е. рулото, но без да стигате до долу.
4. Завийте едно парче наляво, едно надясно.
5. Печете 15-20 минути в загрята до 200 градусова фурна, малко преди края поръсете с натърган кашкавал и допечете.
Ако нямате в началото готово тесто може да си приготвите сами. За тази цел е нужно:
- 1 пакетче суха мая
- 450 грама брашно
- 2 чаени лъжици захар
- 1/2 ч.л. сол
- 250 мл. прясно мляко
Разтворете маята в малко топла вода. Вмесете брашното, захарта и солта в голяма купа. Направете "кладенче" в центъра. Сипете в "кладенчето" разтворената мая.Прибавете в него разтопеното масло. Сипете и затопленото, но не горещо мляко. Използвайте дървена лъжица, за да разбъркате продуктите, докато се смесят добре.
След това с ръце замесете тесто. Прехвърлете върху набрашнена повърхност и меете 10 минути или докато получите еластично и гладко тесто.
Намазнете с олио голяма купа. Поставете тестото в нея и завийте с мокра кърпа купата. Оставете на топло място за около 45 минути- 1 час, докато тестото удвои обема си.
Преместете отново за 2 минути, докато тестото стане еластично и въвърне първоначалният си обем.
1. Разсточете тестото на малък правоъгълник.
2. Сложете кренвирш по дължина. Завийте тестото на стегнато руло.
3. Нарежете на равни интервали тестото и кренвирша - т.е. рулото, но без да стигате до долу.
4. Завийте едно парче наляво, едно надясно.
5. Печете 15-20 минути в загрята до 200 градусова фурна, малко преди края поръсете с натърган кашкавал и допечете.
Ако нямате в началото готово тесто може да си приготвите сами. За тази цел е нужно:
- 1 пакетче суха мая
- 450 грама брашно
- 2 чаени лъжици захар
- 1/2 ч.л. сол
- 250 мл. прясно мляко
Разтворете маята в малко топла вода. Вмесете брашното, захарта и солта в голяма купа. Направете "кладенче" в центъра. Сипете в "кладенчето" разтворената мая.Прибавете в него разтопеното масло. Сипете и затопленото, но не горещо мляко. Използвайте дървена лъжица, за да разбъркате продуктите, докато се смесят добре.
След това с ръце замесете тесто. Прехвърлете върху набрашнена повърхност и меете 10 минути или докато получите еластично и гладко тесто.
Намазнете с олио голяма купа. Поставете тестото в нея и завийте с мокра кърпа купата. Оставете на топло място за около 45 минути- 1 час, докато тестото удвои обема си.
Преместете отново за 2 минути, докато тестото стане еластично и въвърне първоначалният си обем.
Вълнообразно
Няма коментари
Търсене
За този блог
Гласове: 34