Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.12.2014 03:47 - Перспективите на Ливърпул за сезона
Автор: dimitar990 Категория: Спорт   
Прочетен: 1219 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Червените започнаха сезона с надежди, относно целите в Англия и Европейските турнири. Луис Суарез беше продаден- бяха купени някои играчи, с които Ливърпул разшири скамейката си, но червените не успяха да намерят за сега истинският заместник на Луис Суарез. И не случайно преди да бъде половиният сезон Ливърпул е на 10-то място във Висшата лига на 18 точки разлика от първия в класирането Челси, и на 7 точки разлика от четвъртият Уест Хям. Доста разочароващо представяне, както във Висшата лига, така и в Шампионска лига, където Мърсисайдският тим завърши трети и пролетта ще се задоволи с участие в Лига Европа. И всеки фен и не само си задава въпроса къде е грешката, в треньора ли, в играчите ли, в трансферите ли ? От една страна беше продаден Луис Суарез- най-добрият играч за миналият сезон на червените. Въпреки многото покупки Ливърпул е лишен и от другото бижу в нападението Даниел Стъридж, който е преследван от контузии от Август насам. Това няма как да не се отрази върху представянето в атака на отбора и следователно на цялостното представяне на отбора и въпреки покупките, сработването на голям брой играчи изисква време. Деян Ловрен, Алберто Морено, Лазар Маркович, Лалана са класни играчи и перспективни играчи, които рано или късно ще се впишат в системата на отбора, освен това бяха привлечени Манкийо, Емре Джан, Балотели, Ламбърт това увеличава бройката на новите играчи на 8 и мога да кажа, че една от основните прични като изключим липсата на Суарез и Стъридж е твърде голямият брой нови играчи, които трябва да се сработат. 
Треньора също има своята вина, защото нямаше логика да се продава Агер, за да се купи Ловрен- не и сега. Датчанина с другият централен защитник Шкъртел бяха изградили дългогодишно партнорство в отбрана и това е една от причините Ловрен да не може да покаже най-доброто от себе си. Има перспектива, но няма рутина в отбора и прибавяйки другите нови се губи сработеността, която се изгражда с времето. Хубавото е, че някои играчи се приспособиха по бързо към отбора като Лалана и Морено, но отбора в момента има повече широчина, но не и блясъка на Луис Суарес и през Януари ще трябва да се работи по привличането на двама нови играчи, които да придадат този блясък, за да може отбора да навакса разликата от 7 точки и да се впише в Топ 4. Трябва нападател, който да вкарва голове и един играч да освежи халфовата линия- защото се вижда например, че Джо Алън прави грешки и ако трябва да се продава някой то единият е именно той, другият Фабио Борини- който може би червената фланелк му тежи и може да е супер играч в Съндърланд, но не и в Ливърпул.  А новите трябва да довършат сезона и след това да се прави равносметка на играчите. 
 Брендън Роджърс не е безгрешен и не случайно отнася критики, но ще е още по-голяма грешка да бъде уволнен по средата на сезона. Това трябва да стане в края на сезон и то ако отбора не успее да запази извоюваното си място от миналият сезон в Шампионск лига. Това ще е провал и само тогава Роджърс трябва да си ходи. В трансферите и той е правил грешки- един Шелви може би щеше да бъде по полезен от някои други, но човек трябва да се учи от грешките. Роджърс успя да ни класира в Шампионска лига след 5 годишно отсъствие и ако не успее този сезон, значи нещо не върви както трябва и само тогава трябва да се уволни. В мача срещу Манчестър Юнайтед Роджърс показа, че може да е смел- даде шанс на другият вратар, промени схемата на трима централни защитници и игра с фалшива деветка- коренно различно от схемата  с Базел, когато в средата заедно играха Лукас-Алън-Джерард-Хендерсън. Нямаше шанс, съдията също сбърка но се видя, че отбора игра до край. Ако отбора проявява гъвкавост и промени някои неща четвъртото място за сега не е невъзможно и следващата неделя срещу Арсенал на Анфийлд червените ще излезат в мач, в който трябва да покажат вървят ли в правилната посока ? Този мач се явава директен спор за четвъртото място и една победа ще успокои малко нещата в така иначе сложната обстановка на Анфийлд, но за разлика от другите отбори Ливърпул има верни фенове и поради тази причина футболистите трябва да осъзнаят, че тази фланелка тежи, защото за разлика от някои има история. А Роджърс трябва да бъде оставен намира, въпреки грешките, да си върши работата и май месец ще се преценява най-добре.

image



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dimitar990
Категория: Спорт
Прочетен: 114997
Постинги: 62
Коментари: 5
Гласове: 34
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930