Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.02.2016 02:46 - Оптимист, с розови очила, любов до лудост или просто реалист
Автор: dimitar990 Категория: Спорт   
Прочетен: 938 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 03.02.2016 02:49


   
 Студено ? Мрачно ? Лиърпул е в криза, няма победи ? На кого му пука !? Това е лудост. Любов до лудост ?” По този начин беше описана обстановката в мърсисайдският тим след двубоят от шампионска лига в София между Лудогорец и Ливърпул. Мач, в който червените не победиха, не впечатлиха, резултат който до известна степен уби надеждата, че отбора ще премине груповата фаза на най-комерсиалният турнир и ще се класира на осминфинал. Въпреки това за феновете на най-великият английски отбор този ден беше празник – напук на студеното време, на фона на недобрите резултати както на европейската сцена, така и във Висшата лига на Англия – еуфорията да видиш своя любим отбор в студената софийска нощ беше достатъчно голяма, в този мразовит ден успяха да се срещнат фенове не само от България, но и от съседни балкански страни, както и от родината на футбола – Англия. Това беше предостатъчно за празничното настроение на скаузърите, на тези в България, които за първи път ще видят любимият си отбор в своята страна. Поради тази причина студа сякаш нямаше значение, празникът за червените беше налице. И всичко това беше логично, защото не всеки фен има възможността да види своя отбор на живо, а на 26 ноември 2014 година за българските фенове това беше най-добрата възможност. За последно бийтълсите гостуваха в София девет години по рано и то като действащ европейски шампион.
   

 

 

 3 II 2016 година – след няколко разочароващи мача във първенството на Англия равносметката е такава – Лиърпул е на осмо място, а след загубата от Лестър разликата в точково отношение с четвъртият Арсенал е 11 точки. И аз не повярвах, но реалността към момента е такава, а да не забравяме, че пети са друг конкурент за топ местата, а именно вечният дразнител Манчестър Юнайтед. Погледнато по този начин да вярваш в място в Шампионска лига броейки мачовете, съперниците и точките с отборите от топ 4 – трябва да си много повече от оптимист, да вярваш с розови очила, че отбора ще победи във всички останали мачове. Не е невъзможно – Ливърпул е способен на всичко и всеки истински фен трябва да вярва в това. Но освен това и съперниците трябва да губят, а те не са един или два. Аз съм вярвал в много сложни моменти в крайният успех и продължавам да вярвам, но ще успеем ли да се доберем до заветните места – изключително труно ще е. В този момент няма и за какво да се закачим – отбора не привлече нови играчи през зимният трансферен прозорец и в тази насока трудно ще очакваме промяна в добра насока. Да не говорим, че на Анфийлд очакваме визити от Манчестър Сити, Челси и Тотнъм – като гости успяхме да победим мултимилионните селекции на гражданите и на Абрамович, но не бива да забравяме, че точно на домашна сцена играем трудно този сезон, а да очакваме добро класиране изходът от всеки един двубой е един  и това са трите точки. Имаме шанса да се реабилитираме, но във Висшата лига ще е изключително трудно. Може да стопим разликата, да подишаме малко във врата на съперника, но реално погледнато е само това. За да стопим разликата трябва реално да побеждаваме, а съперника да се излага. Различна тема е това, че имаме финал за Капитъл Уан Къп, двубои от ФА КЪП и най-важните двубои за момента, които ще са по важни, а именно тези от Лига Европа, червените с този състав сега труно ще се справят на всички сцени. И за съжаление това е реалността.

   

 

 Къде е оптимизма ? Както казах – по един или друг начин винаги съм вярвал, че ще се класираме в шампионска лига през годините, докато сме имали математически шанс съм вярвал в това. Но от изложеното във Висшата лига звучи невероятно Ливърпул да се пребори за Топ 4, но изход има и това са европейските мачове до края на сеозна. През годините червените е имало моменти, когато са показвали една игра във вътрешното първенство и различна в европейските мачов. Юрген Клоп има достатъчно опит с Борусия Дортмунд на европейката сцена. Може да не е лесно, но именно в Лига Европа, звучи по реалистичният шанс за мърсисайдци да играят в Шампионска лига следващата година. Участието в този турнир винаги трябва да е цел и е важно за отбор като Ливъпрул – и с името, феновете, наличните играчи и треньор мисля, че отбора има шанс стига само да повярваме – ние феновете, играчите и отборът. В този турнир също има не малко конкуренция, но ако играем мач за мач и си поставем цел, спокойно може да вярваме и да бъдем оптимисти. Това е шанса за отбора към момента и трябва да се стремим да го постигнем. Едно отлично представяне в Лига Европа не само ще ни даде квота за шампионка лига, но ще ни реабилитира напук на разочароващият сезон до момента и също така ще даде шанс за изява на някои млади играчи така, че да са по подготвени следващият сезон. За момента ситуаията е такава – направих този кратък анализ на нещата по такъв начин, че да бъда максимално обективен и в същото време и оптимист. Трудно, но невъзможни неща няма.


image




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dimitar990
Категория: Спорт
Прочетен: 115092
Постинги: 62
Коментари: 5
Гласове: 34
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930